Lezing Dwalen door Brabant

Ik verzorg lezingen voor een breed publiek, waarbij in een estafette-dwaaltocht door ruimte en tijd 'schon plekskes' worden bezocht: plekken die betekenis krijgen omdat ze een belangrijke rol speelden in het leven van (inmiddels overleden) Brabanders. Doel: de geschiedenis van Brabant toegankelijk maken voor een breed publiek.

Enkele reacties:

'Leuk zoals je de verschillende personen aan elkaar wist te knopen. Ook vond ik de interactie van Deurne met andere plaatsen, soms ver weg, heel leuk.' (P. Koolen, Deurne)

'Bijna een reisverslag, maar dan van anderen. Erg leuk om daarin mee te mogen reizen.'  (A. Coppens, Kaatsheuvel)

'Ik heb genoten van jouw verhaal. Een boeiende reis door het verleden van Brabant, bezien vanaf bestaande of verloren gegane plekken.'  (H. Dittner, Asten)

'Jouw aanpak maakt de geschiedenis echt toegankelijker.'  (B. Bijnen, Deurne)

'Als ‘Land van Ravensteiner’ was het heel leuk om over de bijzondere mensen van de Meierij te horen. Zo zie je maar dat elk gebied zijn eigen grootheden heeft. Ik heb van de lezing genoten!'  (W. van Sambeek, Ravenstein)

'Ik zou zo naar 'schon plekskes' in welke plaats dan ook komen luisteren.'  (J. Krol, Kaatsheuvel)

'Je lezing sprak me aan, omdat voor mij de historie van een gebouw pas echt leeft als ik daar mensen bij kan bedenken. Heel interessant en leerzaam!'  (J. Adriaans, Deurne)